Континуальна клінічна супервізія

Др.Карен Каплан-Солмз (ПАР)

діюча група

Др. Карен Каплан-Солмз (ПАР) — одна з найвидатніших постатей в області зародження та становлення нейропсихоаналізу.

У центрі її уваги був і залишається вплив на клінічну практику і більш широке застосування (в рамках психоаналітичної психотерапії та психоаналізу) новітніх відкриттів з інших областей; особливо вони включають відповідне розуміння, яке дійшло до нас з нейробіології, нейропсихології, неврології, психоаналізу розвитку і багато чого іншого.
Професор Марк Солмз продовжує інтегрувати психоаналітичне розуміння в нейробіологію, нейропсихологию і неврологію за допомогою своїх широко поширених теоретичних і клінічних досліджень, академічного викладання і свого тривалого професійного розвитку.

Д-р Карен Каплан-Солмз цікавиться цілісною структурою особистості від зачаття до могильної плити для застосування психоаналітичних принципів до психічного апарату. Це її інтегративний виклик по відношенню до серця, душі, тіла, мозку, розуму і історії.
Оскільки Україна зараз починає розвиватися в цих напрямках, Карен має намір розширювати свою новаторську роботу в області клінічних методів і технік стосовно людей будь-якого віку і фаз, а також до всіх організацій. Неврологію і психоаналіз можна розглядати як одну і ту ж область, розглянуту через різні точки зору.
Ось чому Карен Каплан-Солмз ініціює цю програму в Україні, країні, де вплив нейробіології і нейропсіхоаналіза все ще мінімальний. Завдяки супервізії та практичному досвіду членів нашої групи, вона сподівається розповісти про методи і процеси, що стосуються застосування досягнень нейробіології в області психоаналізу та психотерапії.
Отже, якою є наша мета?
Ми почнемо формувати дві супервізійний групи, щоб вільно досліджувати або розвиватися клінічним нейропсіхоаналітичним шляхом. Кількість учасників кожної групи обмежена до 20 осіб. Після того, як групи будуть набрані, вони будуть закриті для нових учасників. Кожна група залишиться закритою протягом року.
Будемо користуватися допомогою висококласного перекладача.
ГРАФІК РОБОТИ:
Група 1 зустрічатиметься два рази на місяць, в середу вранці з 9.30 до 11.30, протягом двох годин (час SA).
Група 2 зустрічатиметься двічі на місяць по вечорам в четвер, з 20:00 до 22:00, протягом двох годин (час SA).
ДАТИ:

ГРУПА А:
Середи (9:30-11:30):
липень, -27
серпень – 10 та 24
вересень – 7, 14 та 28
жовтень – 12 та 26
листопад – 9 та 23
грудень – 7 та 14

ГРУПА В:
Четверги (20:00-22:00)
серпень – 4 та 18
вересень – 1 та 22
жовтень – 6 та 20
листопад — 3 та 17
грудень – 1

Протягом цих двох годин учасникам пропонується поділитися з групою будь-якими проблемними аспектами як їх власної практики, так і їх власного життя. Учасники зможуть розглянути свої власні труднощі через призму досвіду інших членів групи і через досвід керівника. Супервизор крім супервізії також планує час від часу висвітлювати нейропсіхоаналітично важливі теоретичні аспекти та відкриття нейробіології.
Поступово в міру зміцнення довіри між учасниками групи супервізія буде поглиблюватися, переходячи до методів, що використовуються учасниками, іноді правильно, а іноді ні. Основна мета — сприяти усвідомленості, росту і розвитку. Через деякий час, якщо хто-небудь з учасників погоджується, супервізія може включати мікроскопічне дослідження (вивчення слів, фраз, повідомлень, які використовувалися терапевтом при роботі з клієнтами).
У супервізора також є безліч матеріалів для клінічних сесій в дослівній формі, які вона використовує, щоб спонукати учасників вивчити її метод і свій власний підхід. Удосконалення техніки і процесу зосереджені не на правильних чи неправильних відповідях, а на спільному, взаємному об’єднанні роздумів, з якими ми також «граємо». Ми шукаємо більше питань, ніж відповідей. В цілому досвід спрямований на розширення або збагачення кожного з нас.
Ще одна мета програми — розвиток аналітичного мислення учасників. Аналітичне мислення — це навичка, який не виникає сама по собі і вимагає навчання і підтримки.
До участі у програмі запрошуються всі практикуючі психотерапевти будь-яких модальностей. Вимога — закінчена психотерапевтична освіта у будь-якій модальності та постійна психотерапевтична практика.
Вартість:
Вартість участі у програмі розраховується виходячи з ціни 1000 грн. за одну зустріч. Тобто — це 2000 грн на місяць. Проте за наявності (не дай Бог) значного зниження курсу гривні вартість буде збільшено до рівня 30 Євро за одну зустріч.
Учасникам для участі в програмі пропонується внести перший внесок у сумі 4000 грн — за перші 2 місяці. Далі оплата буде 2000 грн. 1 раз на місяць, наперед.
Якщо Ви не можете бути присутнім у конкретний день, але є учасником групи — Ви оплачуте прогул. Якщо Ви передумали та вирішили вийти з програми — внесені наперед гроші не повертаються, проте на майбутнє за Вашої чіткої заяви, Ви можете не оплачувати.
Якщо у групі стає менше учасників — донабору НЕ БУДЕ. Група залишиться закритою, але з меншою кількістю учасників.
Знижки не надаються.

Ми у Фейсбуці: https://www.facebook.com/events/929932781176075/

Чекаємо на зустріч!

Оплатити 4 зустрічі (2 місяця наперед)Оплатити 2 зустрічі (1 місяць)